Otthoni munkavégzés munkavédelmi aspektusai munkaadói szemszögből

Az alábbiakban összefoglaltuk az otthoni munkavégzés munkaadói szabályait. Az otthoni munkára releváns jogi szabályozás hiányában a munkáltató munkavédelemmel kapcsolatos kötelezettségeire a távmunkára vonatkozó jogi szabályok alkalmazandók.

Amennyiben az otthoni munkavégzés elrendelésekor a munkaszerződés is módosításra kerül, javasolt megjelölni,

  • hogy távmunkában történik a munkavégzés és megjelölni annak földrajzi helyét,
  • hogy a munkaidő kötetlen, vagy munkaadó által beszabályozott,
  • hogy teljes (folyamatosan otthoni), vagy részleges (csak egyes napokon otthoni),
  • hogy a munkaeszköz csak munkavégzésre használható-e,
  • hogy a munkavállaló otthoni munkavégzéssel kapcsolatban felmerülő költségeit kell-e külön fedeznie a munkaadónak.

Abban az esetben, ha csak bizonyos munkakörű munkatársaink végzik otthonról a munkát, akkor figyeljünk arra, hogy ezen munkavállalók is megkapjanak minden olyan információt, amelyet más (esetleg még a cég telephelyén dolgozó) munkavállalóknak biztosítunk.

A távmunkavégzésről szóló szabályozásban előírt kötelezettség, hogy a munkaadó rendelkezése alapján munkavégzés csak akkor folytatható, ha a munkavégzés helyét munkáltató munkavédelmi szempontok alapján biztonságosnak minősítette. A megfelelő kialakítás ellenőrzése történhet személyesen, vagy akár egy ellenőrző lista és a munkavégzés helyéről készített fényképfelvételek alapján is. Bár még nincs erre bírósági precedens, a napokban megjelent szakvélemények alapján a jogszabály erre vonatkozó részére valószínűleg enyhítést alkalmaznak majd a munkahelyek esetleges munkavédelmi megfelelőségével kapcsolatban.

Alapvető kötelezettség, hogy minden munkavállalónak meg kell kapnia az időszakos munkavédelmi oktatást, jelen helyzetben viszont javasoljuk, hogy a megváltozott munkakörülményeket akár egy ismételt, vagy az otthoni munkavégzésről szóló online oktatás keretében megismételjük. Az oktatás során figyelembe kell venni a távmunka speciális jellegét, továbbá érdemes felhívni a munkavállaló figyelmét a fokozott együttműködési kötelezettségre.

A munkavégzésre szolgáló otthoni munkahely megfelelő munkavédelmi kialakításáról előzetesen kockázatértékelést kell végezni a munka megkezdése előtt, amely jelen helyzetben, a koronavírus miatti óvintézkedések miatt későbbre halasztható.

Amnnyiben fentiekkel kapcsolatban kérdése van, vagy segíthetünk munka- és tűzvédelemmel kapcsolatos kérdésekben, kérjük keressen alábbi elérhetőségeken!