A wellbeing mint versenyelőny

De mit is jelent ez a WELLBEING?

Mitől jó egy munkahely, hogyan lehet ezt kialakítani, mire figyeljünk oda, melyek a főbb lépések és hogyan lehet ezt hosszabb távon fenntarthatóan működtetni?

A jó munkahely olyan, mint egy család: segítő, támogató, elfogadó, lehetőség van a hibázásra és a személyes fejlődésre is, lehet kapcsolódni és kapcsolatot teremteni, ahol a dolgozó figyel a környezetére és a cég figyel a munkavállalóira úgy, hogy cél és feladatorientált keretet ad a munkavégzéshez, biztosítja az önállóságot, támogatja a kreativitást és a kezdeményezőkészséget.

ÖNISMERET - ELFOGADÁS - FEJLŐDÉS - ELKÖTELEZŐDÉS ez egy belülről kifelé ható folyamat, melynek mindannyian a részesei vagyunk. A vezetők feladata az, hogy ezt a segítő, támogató, fejlesztő közeget biztosítsák a beosztottaik részére. Ez egy szemléletmód egy viszonyulás önmagunk és az embertársaink felé. Először az embernek kell változni és ezzel változik a környezet.

Minden vállalat, más és más szinten működik ezen a területen, vannak akik folyamatosan fejlődnek és újítanak, vannak mások akik szeretnék szinten tartani az elért eredményeket, de akadnak olyan cégek is ahol éppen háttérbe szorul ez a fajta gondolkodás, és szemléletmód.

A wellbeing egy olyan program, mellyel rövidtávon is csökkenthető a táppénzen töltött napok száma, növelhető munkatársi energiaszint, nagyban hozzájárulhat a munkaerő-megtartáshoz, és hasznos része lehet az employer branding stratégiának. 

Azok a cégek, akik odafigyelnek a munkavédelmi feladataik teljesítésére, felelősséget vállalnak az embereikért, maguk is látják, hogy a fizikai állapot, közérzet mennyire fontos az életben, így tudják, hogy a befektetés a munkavállalóba egyben befektetés a vállalatba is. Ehhez pl. irodai munkavégzés tekintetében odafigyelnek a megfelelően kialakított munkahelyekre, a tükröződések elkerülésére, a megfelelő munkaszékre, az optimális eszközök megválasztására, a szükséges pihenőidőkre.

Így nő a munkatársak energiaszintje, hatékonysága. A munkájuk végzése során már jobban vannak, kevesebb fizikai problémával küzdenek, elindul egy pozitív változás.

Egy jobb állapotban lévő ember jobban teljesít az élet minden területén, így a munkában is.


Forrás: HrPortál